Výskyt

Úvodní strana Velikost a váha Hrozby pro tyto šelmy

Lední medvěd je od roku 1976 chráněným druhem a jeho lov kontrolovaný.
Lední medvěd žije v ledových pustinách Evropy, Grónska, Severní Ameriky
a severní Asie. Po druhé světové válce došlo k poklesu jeho početního stavu,
a to až na počet asi pěti tisíc exemplářů. Současný stav se odhaduje
asi na čtyřicet tisíc a jeho budoucnost záleží na ochraně Arktidy.